marți, 20 martie 2018


STIMATE SI STIMATI MEMBRII DE SINDICAT AI
FILALEI 1 SCMD CONSTANȚA

         Precum bine stiti din informarile anterioare, pe data de 02 martie 2018, am avut o intalnire cu Secretarul executiv al PSD (judet) Constanta. La cererea acestora. La acea intalnire, din partea BO al filialei au mai participat dl. Cdor. Rz. Cornel GOLDIC, dl.Col. Rz. Gheorghe ROHIAN și dl. Lt. Col. Rz. George HOSTINA. Am invitat de asemenea pe dl. Am. Rz. Traian ATANASIU – Presedintele Clubului Amiralilor si pe dl Gl. Lt. Rz. Constantin ZECA – Presedintele ANCMRR filiala Constanta.
         Cu acel prilej, reprezentantul PSD a fost informat despre problemele care ne preocupa. Care nu au fost cuprinse in planul de guvernare. Dar ne afecteaza existenta in mod negative, prin decesul in medie a 500 de rezervisti/luna la nivel national. Si ne stirbeste demnitatea si onoarea prin denigrarea in toata mass media. Rezervistii S.N.Ap. ajungand paria societatii romanesti. Si vinovatii de serviciu pentru tot ce merge prost in tara asta.
         S-a stabilit ca pentru data de 16 martie 2018 sa ne prezentam la sediul domniilor lor cu un draft cuprinzand problemele noastre, pentru a fi aduse la cunostinta parlamentarilor constanteni, in cadrul unei dezbateri.
         Va informez ca intalnirea s-a desfasurat conform celor convenite. Delegatia Filialei 1 SCMD Constanta a fost compusa din: subsemnatul, dl. Cdor. Rz. Cornel GOLDIC, dl. Col. Rz. Valentin VERZEA, dl Col. Rz. Gheorghe ROHIAN si Presedintele Filialei 2 Mangalia dl Cdor. Rz. Traian STANCULETE.
         Temele discutiilor:
1.     OUG 59/2017 abrogarea art.VII. Adica sa se revina la actualizarea pensiilor cu activii, deoarece avem SOLDA DE REZERVIST, nu pensie militara , sau pensie speciala, cum vuieste toata media romaneasca;
2.     OUG 57/ 2015 abrogarea art. 40. Pe scurt neamputarea Legii 223/2015 si revenirea la normalitate;
3.     OUG 90/ 2017 abrogarea art 11. Pe scurt acordarea ajutoarelor compensatorii in continuare.
4.     Am solicitat adoptarea de urgenta a Legii sindicatelor, in acest sens SCMD inaintand Senatului Romaniei inca din anul 2015, un proiect de lege a sindicatelor adaptat cerintelor actuale ale societatii si economiei romanesti. Iar o astfel de lege este necesara si militarilor activi, care in acest moment sunt calcati in picioare de politic.Dupa bunul plac al politicului.
Sunt obligat fata de dumneavoastra sa va expun total impartial si concluziile acestor discutii. Si va informez ca am fost primiti cu caldura si multa consideratie de ( nu le mai spun functiile din organizatia judeteana Constanta, pentru ca sunt cunoscuti ), domnii: RADU, DONTU. Si cele mai importante personalitati prezente: dl. Viceprimar Constanta - Costin RASAUTEANU si dl Senator Stefan MIHU, membru in comisia de buget finante a Senatului Romaniei.
Solicitarile noastre au fost ascultate CU ATENTIE MAXIMA. INSUSITE. AGREATE. Si nu in ultimul rand apreciate ca foarte bine argumentate. Indreptatite si pertinente de dl. Senator Stefan MIHU. Am precizat dlui senator ca ii vom continua monitorizarea actiunilor parlamentarilor PSD Constanta si vom solicita de fiecare data lamuriri, deoarece au fost votati ca sa ne reprezinte si pe noi in parlament. Pe noi cei peste 8.500 de rezervisti ai acestui judet. Si familiile nostre.  Precum si militarii activi din toate structurile SNAp. Si familiile acestora. Am stabilit de asemenea cu dl. Senator Stefan MIHU, o noua intalnire, pentru a dezbate problemele de ordin  general care ne preocupa pe fiecare dintre noi, ca cetateni ai acestei tari, precum:
-         Cine nu lasa Guvernul sa guverneze?
-         De ce nu se face macar o autostrada care sa lege ”ragatul” de Ardeal?
-         De ce nu se absorb fondurile europene? Exemplu Polonia.
-         Cine raspunde pentru genocidul la care suntem supusi cu totii, prin cosumul de produse din UE neconforme, existente pe piata romaneasca, si altele.
Asa ca daca aveti ceva care merita adus la cunostinta unui senator al Romaniei, va astept la sediu pentru a prelua problema dumneavoastra. Din orice domeniu de activitate. Data urmatoarei intalniri, in principiu la sfarsitul lunii martie 2018.
Am stabilit cu domnul viceprimar sa realizam un parteneriat pentru un oras mai curat si mai nepoluat. Prin participarea noastra si a membrilor familiilor noastre la : plantari de puieti in municipiul Constanta; igienizarea lacului Tabacariei. Initiativa nostra , cuprinsa in proiectul Programului de activitati pe acest an, a surprins placut si totodata a impresionat pe domnul Viceprimar, care a tratat-o si a apreciat-o ca atare. La toate actiunile se va face mediatizare masiva. Asa ca voi stabili datele cand vom face aceste activitati si va voi informa in timp util. Am rugamintea de a va mobiliza EXEMPLAR. Caci aici veniti la o miscare in aer liber. Lasati ceva concret in urma voastra. Si nu mai aveti scuza ca nu va puteti deplasa …precum se intampla la mitinguri. Va luati si membri de familie si va iesi ceva frumos. Pentru ca fiecare dintre voi este frumoasa ( frumos ).
In incheiere tin sa multumesc dlui Cdor rz Cornel GOLDIC pentru documentarul intocmit in acest scop. Si tuturor membrilor delegatiei pentru seriozitatea, rigurozitatea si demnitatea caracteristice militarului de cariera. Atitudine care a impus respectul partenerului de dialog. De asemenea le multumesc tuturor, pentru ca au sutinut cu argumente pertinente si de bun simt, fiecare dintre problemele discutate.


Cu respect,
Vicepresedinte Responsabil Zona SE in CD al SCMD
Presedintele Filialei 1 SCMD Constanta
Cdor.rz. Ilie Truta