luni, 4 decembrie 2017

Stimați camarazi,

         Cu prilejul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 99 de ani de la Marea Unire, Filiala 1 SCMD Constanța și Filala 2 SCMD Mangalia, au participat, la activități în țară și peste hotare, după cum urmează:

-         Pe 1 decembrie, membrii Biroului Operativ al filialei, au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Nemului din municipiul Constanța;
-         Tot pe 1 decembrie, un numar mare de membrii ai filialei, au vizionat parada militară, desfășurată în municipiul Constanța cu acest prilej;
-         Pe data de 2 decembrie, sub înaltul patronaj al Primăriei Kavarna din Bulgaria, un grup de pictori din municipiile Constanța și Mangalia, au fost invitați să își expună parte din lucrări, în cadrul unei expoziții organizate până pe 22 decembrie 2017 în Galeriile de artă Hristo Gradechiliev.

Acțiunea s-a desfășurat în baza unui parteneriat tranfrontalier româno-bulgar, dintre Cercul militar Mangalia, reprezentat de dna. Liana Naum, Șefa Cecului militar Mangalia și primăriile Șabla și Kavarna, la care au fost invitate să participe și filiala noastră, precum și Filiala 2 Mangalia.
Cu acest prilej, în baza unei colaborări inițiate în acest an între Cercul militar Mangalia și Filiala 1 SCMD Constanța, pictori membrii ai filialelor 1 SCMD Constanța și 2 SCMD Mangalia ( dna Florina Hristache, dl. Alexandru Ghinea și dl. Adrian Botescu ), precum și pictori civili foarte valoroși din Mangalia ( dna Mariana Oleniuc, Nicolae Găgioiu, Corina Vicolov, Monica Goșoiu, Ioana  Maier și Rodica Nazarenco ), membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și-au unit eforturile și au realizat un eveniment de înaltă ținută artistică, cu mare audiență la publicul bulgăresc, de la copii și tineri,  până la oameni de vârsta a treia, dedicat Zilei Marii Uniri.













Vicepreședinte Interimar  Responsabil zona de SE în CD al SCMD
Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Cdor. rz. Ilie Truță