luni, 31 iulie 2017

STIMATI CAMARAZI

         Conform traditiei, Statul Major al Fortelor Navale Romane in parteneriat cu autoritatile locale si o parte din organizatiile militarilor activi si in rezerva , intre care din acest an si Filiala 1 SCMD Constanta, premergator sarbatoririi Zilei Marinei Romane, organizeaza o serie de activitati interesante, de mare audienta in randul tuturor cetatenilor civili sau militari, constanteni sau simpli turisti aflati in zona.
         Imi fac datoria sa va informez ca si in acest an, se vor desfasura foarte multe activitati, dintre care eu va voi invita sa participati, fie organizandu-va local sa veniti in grupuri; individual sau ca turisti daca in perioada ce o voi face publica va aflati pe litoral.
         Centrul de greutate al activitatilor va fi in municipiul Constanta, dupa cum urmeaza:
         12 august 2017 incepand cu ora 10.00 pana la ora 19.00 in portul Constanta, dana militara, ZIUA PORTILOR DESCHISE, unde veti putea vedea si va puteti urca pe navele ce vor realiza dispozitivul respectiv, prilej cu care dumneavoastra veti putea vedea realizari ale industriei romane de aparare, care din pacate, a fost distrusa de cei care ne-au condus destinele din  anul 1990 pana in prezent. Si cand spun despre realizari ale industriei romanesti de aparare, ma refer la peste 90% din navele militare ce le veti putea vedea in toata zona militara a danei militare.Daca aveti copii sau nepoti, cu aceasta ocazie, vor avea posibilitatea sa se urce intr-un elicopter in care sa si atinga componentele, sau int-o turela de tun naval s.a.m.d.
         In perioada 12 august – 19 august 2017, zilnic intre orele 10.00 – 19.00, la Muzeul Marinei Romane, str. Traian, nr. 55, toti navomodelistii semnificativi ai Romaniei, expun piese de o valoare exceptionala, ce merita vazute, atat din punct de vedere tehnic si al realizarii lor, cat si datorita muncii extraordinare, a unor oameni din domeniul militar, dar si din cel civil, care imparatasesc aceeasi pasiune, pe care de ani de zile organizatorii o promoveaza. In plus in acest an, sotia unui coleg din Filiala 1 SCMD Constanta, va expune lucrari de pictura cu teme marine.
         Va asteptam in numar cat mai mare, la aceste activitati, unde veti descoperi calitatea de exceptie a marinarului roman si in general al militarului roman, care a invatat carte multa, a avut si are mare responsabilitate la locul de munca, unde cu o decizie luata la fractiune de secunda, ori omori un echipaj intreg, ori ii aduci sanatosi la familiile lor, precum si faptul ca desi guvernantii incearca sa ne minimizeze contributia la viata societatii romanesti, prin modesta noastra actiune, ne facem datoria sa le dovedim contrariul, atat lor, conducatorilor politici, cat si celor care denigreaza ostirea romana in ansamblul ei, de la analisti TV sau de oriunde, pana la vecinul de bloc care de cand Basescu ne-a facut asistati sociali, isi rad in permanenta in pumni .

         Cu respect,
Vicepresedinte responsabil interimar zona SE in CD SCMD
Presedintele Filialei 1 SCMD Constanta
Cdor. Rz. Ilie Truta