vineri, 7 aprilie 2017

INFORMARE LEGATĂ DE ADUNAREA GENERALĂ A FILIALEI 1 SCMD CONSTANȚA


         Pe data de 06.aprilie.2017, s-a desfășurat Adunarea Generală a filialei 1 SCMD Constanța, la care au participat din partea CD SCMD dl. Col. Rz. Dr. Mircea Dogaru, dna. Col. Rz. Monica Caloian și dl. Col. Rz. Adrian Ștefan.
Activitatea a avut ca principal subiect, informarea membrilor filialei, despre: - problemele discutate pe data de 30.martie.2017, de delegația SCMD cu dl. Ministru al Apărării Naționale și echipa sa, compusă din consilieri, șefi departament juridic și financiar din M.Ap.N., șeful casei sectoriale de pensii a M.Ap.N.;
despre acțiunile întreprinse de conducerea centrală a SCMD în Parlamentul României pentru abrogarea punctului 40 al OUG 57/2015;
-                     despre acțiunile întreprinse de conducerea centrală a SCMD în Parlamentul și Guvernul României privind Legea salarizării unitare a bugetarilor;
-                     precizări legate de stadiul acțiunilor din instanță ale membrilor de sindicat pe problematica abuzurilor executate de statul român asupra noastră, DECIZIILE DE RECALCULARE A PENSIILOR și PRIMIREA PLAȚILOR COMPENSATORII;
Legat de ceea ce s-a prezentat participanților la activitate, dacă sunt doritori să  afle problematica expusă, sunt așteptați la sediul filialei și vor fi informați în detaliu asupra tuturor problemelor ce ii interesează. Ceea ce este de reținut este faptul că, delegația SCMD nu s-a prezentat în fața domnului Ministru al Apărării Naționale, să îi prezinte elogii și mii de mulțumiri, s-au să îi dăruiască insemne și Diplome de excelență, ci dimpotrivă, cu DEMNITATEA, ONOAREA ȘI PERSONALITATE DE MILITAR DE CARIERĂ, a prezentat SITUAȚIA REALĂ LEGATĂ DE DISCRIMINĂRILE PRODUSE DE OUG57/2015 în mod deosebit asupra celor pensionați până în anul 2011, cât  asupra celor pensionați de la 01.ianuarie.2016. S-a mai prezentat problematica legată de Legea salarizării bugetarilor, unde există diferențe enorme de salarizare între structurile sistemului național de apărare, mai clar spus salariile foarte mici din M.Ap.N. comparativ cu cele din M.A.I. sau S.R.I.; mari nedreptăți din punct de vedere salarial pentru militarii angajați pe bază de contract, al personalului civil ce lucrează în M.Ap.N. și M.A.I. și în mod deosebit pentru toți cei ce participă din partea României în teatrele de operațiuni NATO. O altă problemă ridicată în cadrul întâlnirii de la M.Ap.N. a fost cea legată de plata soldelor compensatorii pentru cei pensionați începând cu 01.ianuarie.2012, până în prezent; s-a atacat și aberația din legea bugetului de stat, care precizează că sumele în plus rezultate în urma procesului de recalculare a pensiilor militare de stat se vor da beneficiarilor ( care sunt aproximativ 50% din totalul deciziilor emise până în prezent, celelalte 50% fiind CONTESTATE ) se vor da în trimestrul IV a anului 2017, precizându-se faptul că la nivelul întregului sistem de apărare națională mor lunar 500 de pensionari, ceea ce fară vreo mare analiză savantă înseamnă că unii dintre actualii pensionari nu vor mai fi puși în posesia acestor bani. Cinic, dar asta este ceea ce face DEPARTAMENTUL JURIDIC și DEPARTAMENTUL FINANCIAR din MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE, care prezenți fiind alături de dl. Ministru al Apărării Naționale la întâlnirea din 30.martie, au confirmat toate lucrurile enumerate până acum, precum și multe altele, despre care vă vom informa la sediu dacă veți dori să o faceți.
Important pentru membrii noștrii este să rețină faptul că în situația în care revendicările aduse în cadrul întâlnirii din 30.martie.2017 cu dl. Ministru al Apărării Naționale și echipa sa, nu se regăsesc în actele normative ce vor apare în perioada imediată, să fim în măsură să participăm în număr cât mai mare la acțiuni de protest la sediul M.Ap.N.
Dna. Col. Rz. Monica Caloian, a prezentat situația din Departamentul Juridic al SCMD, legată de contestarea deciziilor de recalculare ce au sosit la pensionarii militari până în prezent( proces de recalculare de care nu va scăpa nici un pensionar militar cu pensie în plată, până la 31.decembrie.2017, conform legii ) și a argumentat ÎNCĂ ODATĂ, de ce ESTE NECESAR CA DECIZIILE CARE VIN SĂ FIE CONTESTATE, ulterior să se deschidă acțiune în justiție; s-a mai prezentat situația celor care își cer în justiție prin SCMD, plățile compesatorii și pentru alde Toma necredinciosu, cum sunt cârcotașii care au o ură inexplicabilă împotriva SCMD și a ceea ce inițiază și mai și realizează față de alte ONG-uri ale rezerviștilor militari, că PÂNĂ UNA ALTA, SINGURA CARE A CÎȘTIGAT PLATA SOLDELOR COMPENSATORII PENTRU CEI CE I-A REPREZENTAT ÎN INSTANȚĂ și IMPORTANT....OAMENII AU ȘI BANII ÎN CONT, ESTE dna. Col. Rz. MONICA CALOIAN.
Discuțiile pe cele prezentate de dl. Col.Rz. Dr. Mircea Dogaru și dna. Col. Rz. Monica Caloian au fost mult mai ample și mai la obiect, aici fiind prezentată doar o sinteză cu câteva repere mai importante ale celor prezentate participanților.
În cadrul Adunării, am invitat și membri ai filialei, care în preocupările și pasiunile lor este aceea de a scrie despre activitatea desfășurată în armată ( că tot ne spun unii și alții ce mare scofală am facut noi, militarii......), cât și preocupări în domeniul istoriei neamului acesta, legat de zona Dobrogei și nu numai, incluse în lucrări DOCUMENTATE TEMEINIC din arhive și prin cercetări la fața locului ( inclusiv scufundări la adâncimi medii și mari la epave existente în Marea Neagră ).
Este vorba de:
-                     dl. Cdor. Rz. Ioan Damaschin, pasionat de istorie, care și-a prezentat o parte din lucrările sale SOLID DOCUMENTATE, legate de acțiuni ale Marinei Militare în conflagrațiile mondiale, despre evrei și holocaust, despre istoricul unor nave de luptă din al doilea razboi mondial care acum sunt epave în Marea Neagră și multe altele despre care începând de săptămâna viitoare, puteți afla detalii de pe site-ul SCMD;
-                     dl. Cdor. Rz. Iorgu Paraschiv, care a lucrat la Centrul de scafandrii din Constanța și care are lucrări care descriu greutățile dar și frumusețea și mai ales satisfacțiile meseriei de scafandru, precum în una din lucrările sale intitulată ”Omul de diamant”, unde sunt prezentate aspecte legate de ce au făcut acești oameni, pentru instalarea conductelor submarine de la platformele de foraj marin din Marea Neagră, până la Midia, acțiune în urma căreia ce să vezi?....constănțenii, mangalioții și alții de prin Dobrogea, beneficiază de gaze naturale în apartamente sau case, deci și centrale de gaz care le dă apă caldă și căldură, la un preț de cel puțin 50% mai mic, decât dacă rămâneau racordați la RADET; mai este scoasă în evidență o activitate importantă a scafandrilor din Constanța.... barocamera, unde băieții ăștia au atins niște recorduri, de care sunt sigur că politicienii, indiferent de culoarea politică, inclusiv politicienii constănțeni, habar nu au. Ce este interesant la cartea despre care vă povestesc, este faptul că, după fiecare povestioară, există câte un Glosar unde pentru cei ce nu sunt în domeniul marinei, sunt ”traduși” termenii specifici. Despre lucrările dlui Cdor. Paraschiv Iorgu, puteti afla mai multe, de săptămâna viitoare, de pe site-ul SCMD;
-                     S-a prezentat de dl. Col.Rz. Dr. Mircea Dogaru și una din ultimele lucrări ale dlui Col. Rz. Valeriu Pricină, intitulată „Creierul gros, Creierul subțire”, editată de SCMD Colecția ”Amintiri despre noi”, un proiect în desfășurare al SCMD. Pe această cale mulțumim dlui. Pricină pentru efortul de a dărui fiecărui partipant la activitate, câte un exemplar din această creație, chiar dacă din motive obiective, nu a putut fi prezent în persoană la activitatea noastră.
Filiala 1 SCMD Constanța, în cadrul activităților viitoare, va continua să PROMOVEZE CÂT MAI MULTE DINTRE REALIZĂRILE COLEGILOR NOȘTRII în domeniile în care și-au regăsit vocația și spiritul creator, dar și în mass media prin apariția dlui Col.Rz.Dr. Mircea Dogaru, sau a dlui Col.Rz.Valeriu pricină la posturile TV unde vor participa la emisiuni de prime time. Legat de acest aspect, precizez faptul că după Adunarea Generală din data de 06.aprile.2017, dl. Col.Rz.Dr.Mircea Dogaru, seara, în cadrul unei emisiuni la un post național TV, a prezentat cartea primită în acea zi de la dl. Cdor.Rz. Ioan Damaschin.
Pentru următoarea activitate, ne vom strădui să promovăm, pensionari militari sau membrii de familie a acestora, care au realizări în pictură, unde zona noastră este foarte ofertantă din acest punct de vedere, așa că cei care dețin informații despre astfel de persoane, sunt rugați să ne caute telefonic sau la sediu ca să aprofundăm problematica respectivă.
         BO al filialei 1 SCMD Constanța mulțumește tuturor participanților la activitate și vă informează că în orice moment vă stă la dispoziție, cu întreaga expertiză acumulată, de oriunde lucuiți în județul Constanța, pe problematica contestării, dării în judecată la Deciziile de recalculare a pensiilor, cât și pe problematica legată de primirea plăților compensatorii.
         Legat de acest aspect al primirii plăților compensatorii, așa cum am făcut-o în cadrul întâlnirilor cu oameni în această situație la Mangalia, sau am transmis mesajul prin dl. Col. Rz. Fratu Gheorghe și Mr. Rz. Ionel Militaru pentru cei din Medgidia, îmi fac datoria să vă informez pe cei aflați în această situație că:
Cei care vă mai gândiți prea mult ce și cum să faceți, cu siguranță vă pierdeți aceste drepturi ale dvstră, fiindcă legea în sine este făcută în sensul de a vă pierede aceste drepturi, datorită unor termene stabilite și în situația în care nu vă încadrați în ele, spuneți adio la acele sume ce vi se cuvin. Nu sunt eu în măsură să vă spun că ”X” sau ”Y” vă este farul călăuzitor, dar vă rog cu respect să nu vă uitați numai într-o singură direcție sau să înghițiți, chiar tot ce vi se livrează de diverși ”experți binevoitori, a toate cunoscători”, ci încercați și priviți și în stânga și in dreapta, înainte de a decide calea de urmat. Eu atât vă pot spune celor care încă nu ați făcut nimic pentru recuperarea acestor drepturi – la nivel național, semenii voștrii s-au mobilizat și acum sunt în SCMD cu acțiuni deja în instanță;
-                     Pentru cei care deja ați găsit vreun avocat care să facă demersul acesta pentru dvstră, vă informez, în urma celor întâmplate cu actuali membrii de ai noștrii: urmați-vă acțiunea până la recurs, unde stopați colaborarea cu avocatul, care deja funcție de numărul celor care ați apelat la serviciile lui v-au perceput între 300 la 900 de lei și contactati-ne, pentru a vă spune calea de urmat fără a vi se percepe vreo taxă de continuare a demersului în instanță.
Membrii Filialei 1 SCMD Constanța, transmit pe această cale, dlui Col. Rz. Tudosie Ștefan să se însănătoșească și că oricând este așteptat cu drag și multă prețuire la activități la Constanța; dlui Col. Rz. Popescu Victor îi dorim să fie puternic, determinat și hotărât în tot ce întreprinde pentru ca dreptul câștigat ( singurul din țară la prima lovitură dată de Băsescu-Boc) să nu îl pierdeți și funcție de disponibiliate sunteți oricând binevenit la activitățile noastre; dlui Col. Rz. Antone Iulian, îi dorim mult succes în activitatea sa din Ialomița cât și în aceea de a salva bunuri materiale și vieți, activitate care l-a împiedicat să participe la acțiunea nostră, dar sperăm la o colaborare intensă pe viitor.

Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Vicepreședinte interimar responsabil în CD Zona SE
Cdor. Rz. Ilie Truță