miercuri, 11 mai 2016

Stimați camarazi,

            La adunarea generală din luna aprilie a acestui an, împreună cu dna. Monica Caloian, am stabilit că până pe data de 15 mai 2016, vă vom anunța despre modul în care vă puteți alege cele 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, pentru trimiterea documentului la Casa sectorială de pensii.
            Astfel, dacă în ultimii 5 ani de activitate, a-ți fost promovați pe funcție superioară, este firesc să vă alegeți cele 6 luni consecutive, din această perioadă.
            Pentru cei care au avut constanță pe funcție, dar au avut activități de genul:
1.    Lucrări de distrugeri;
2.    Ore de zbor;
3.    Ore de scufundare;
4.    Zile de ambarcare pe mare;
5.      Spor de izolare, și alte sporuri care le-au mărit solda în astfel de situații, este
recomandat să aleagă cele 6 luni consecutive, cu astfel de creșteri ale soldelor față de situații normale.
Aceste elemente, în lipsa unor date concrete furnizate de cei abilitați, se vor analiza din desfășurătorul soldelor primite , care se află ca anexe la deciziile de pensie și prelucrați anexele cu solde brute primite, ale ultimei decizii de pensie.
Recomandarea făcută, are în vedere faptul că, solicitarea de recalculare față de media a 6 luni din ultimii 5 ani de actiivitate, se face o singură dată, dar în situația existenței unor sporuri ( chiar neprevăzute în actualele proiecte de lege aflate în dezbateri la Camera deputaților), acestea pot aduce beneficii la recalculare, chiar de la următoarea decizie, sau în timp, prin alte modificări legislative, care ar putea apare.
Termenul de trimitere a opțiunii către Casa de pensii, este 31mai 2016. Cine nu trimite o astfel de solicitare, va primi recalcularea din oficiu, având ca bază de calcul, ultimele 6 luni de activitate în sistem.
De asemenea, vă mai informez că proiectul de lege al OUG 57/2015, se află la dezbateri în comisiile din Camera deputaților, unde a trecut de comisia de muncă a camerei, cu baza de calcul de 80% din solda realizată ( conform OUG57/2015 ), la care se adaugă pensia suplimentară și meritul militar, dar nu mai mult de 100%.
Acum dezbaterile sunt blocate, deoarece se fac calcule de sustenabilitate, pe varianta plecată de la Senat, pe varianta enunțată mai sus, precum și pe varianta guvernului ( ceea ce este prevăzut în OUG 57/2015).
Cine are nelămuriri, legat de ceea ce am transmis prin această postare, mă poate contacta telefonic pentru lămuriri suplimentare.
Cu respect,
Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Cdor. Rz. Ilie Truță