duminică, 18 august 2013

Domnule Valeriu Pricină

           Vă scriu aceste rânduri fără nici cea mai mică  plăcere, ele fiind o reacţie la acţiunile dumneavoastră din ultima perioadă.
           La 4 martie 2013, la întâlnirea cu ministrul apărării, în timp ce expuneam un punct de vedere critic la adresa lui Gabriel Oprea, dumneavoastră m-aţi întrerupt şi aţi arătat că totuşi acesta a făcut foarte mult bine  pensionarilor militari. Nu am ripostat din respect pentru domnul ministru.
             În perioada imediat următoare în toate apariţiile la diferite posturi de televiziune aţi adus adevărate elogii lui Gabriel Oprea, care totuşi este vinovatul principal de haosul existent în sistemul de pensii militare. Am solicitat  Biroului Operativ al SCMD să vă interzică  exprimarea unor astfel de poziţii, contrare intereselor sindicatului,  sau să fiţi obligat, pe timpul  apariţiilor tv,  să anunţaţi că exprimaţi opinii personale.
            La şedinţa CD din 14 iunie 2013, atunci când , la propunerea reprezentanţilor din teritoriu,s-a conturat idea organizării unui miting de protest, pe 20 iunie 2013  şi nu în luna iulie, cum a propus Biroul Operativ, dumneavoastră aţi ieşit din sala de şedinţă. După câteva minute, după ce aţi raportat lui  Gabriel Oprea ce hotărâre se preconiza,aţi revenit şi  ne-aţi anunţat plin de satisfacţie că acesta  ne asigură că se va implica personal şi legea reparatorie va fi aprobată în şedinţa Camerei Deputaţilor din  18 iunie 2013. Am avut atunci confirmarea că dumneavostră aveţi o legătură suspectă cu cel care, nu cu mult timp în urmă, era declarat duşmanul numărul unu al pensionarilor militari.

            Cu un tupeu ieşit din comun,  dumneavoastră , vicepreşedinte fondator al SCMD,  ne anunţaţi că începând cu  9 august 2013 aţi devenit membru al UNPR, această formaţiune oferindu-vă o funcţie de mare responsabilitate. Din ceea ce am prezentat rezultă fără dubii că în cadrul sindicatului aţi reprezentat  cu mult timp înainte interesele lui Gabriel Oprea.
          Prin  acţiunea dumneavoastră  aţi afectat imaginea SCMD şi aţi produs o imensă dezamăgire miilor de membri oneşti ai sindicatului.
          În aceste condiţii consider ca un act de minimă demnitate din partea dumneavoastră  să vă daţi demisia din SCMD sau măcar să vă autosuspendaţi din funcţia de vicepreşedinte. Aţi putea astfel să vă concentraţi eforturile pentru coordonarea acţiunilor “generalilor de carton” şi “coloneilor de tinichea”, creaţii ale eroului între eroii neamului ”Gabriel Oprea.
           Dacă acest lucru nu se va întâmla, în şedinţa următoarea a CD voi propune suspendarea dumneavoastră din funcţie.

Col.(r) Remus Macovei

PS
 Referitor la atitudinea colegilor din sindicat faţă de punctele de vedere exprimate pe timpul apariţiilor dumneavoastră la diferite posturi  tv vă trimit un mesaj primit de la un coleg din Focşani:” Fraţilor opriti-l pe Pricină de a mai bate câmpii pe posturile T.V. Este un demagog. Latră aiurea şi bate câmpii. Ăsta nu ştie definiţia militarului şi vorbeşte despre armată. Vezi R T V ora 22.  15 din 01 august 2013.    Ce ştie el de viaţa de cazarmă ? Filme , reportaje , documentare facute pe bani  mulţi. Acum tot pe bani vorbeşte. Mă cam ruşinez cu un asemenea exemplar din scmd. Vom fi nevoiţi să luăm atitudie fermă pentru acest idivid care a avut comun cu armata doar statul de plată şi cascheta- în rest nimic”.