miercuri, 17 iulie 2013


Dupa ce inaintasii nostri, Vanatori de Munte, au reusit sa ajunga din Caucaz la Tatra, spulberand din cale orice adversar indiferent de renumele acestuia, siberieni sau bavarezi sa fi fost! 
Dupa ce Vanatorii de Munte, am fost desfiintati ca arma, de sovietici, din cauza renumelui deluptatori letalicastigat in Cel de-al Doilea Razboi Mondial, noi tot am reusit sa ne reiinfiintam! 
Dupa ce timp de 40 de ani, legendarul general din trupele de V.M., Leonard Mociulschi, care si-a servit patria romana in doua razboaie mondiale, a ajuns in zeghe si cu domiciliu fortat, cercetasii alpini ai B. 21 V.M. din Predeal au reusit sa ii onoreze memoria si sa-i descatuseze spiritul, imprastiindu-i cenusa peste crestele Carpatilor, conform dorintei bravului general! 
Dupa ce in 2011, Vanatorii de Munte am fost desfiintati pentru a 2-a oara in istorie, de data aceasta alaturi de toate celelalte arme si specialitati, ramanand toti militarii, in rezerva si activi, fara drept de pensii militare, drept cunoscut drept un simbol elementar al demnitatii militare! Ei bine, si acum Vanatorii de Munte am reusit sa renastem din nou din propria cenusa, castigand un razboi mai pervers decat orice razboi! 
Doamnelor si domnilor! Este adevarat ceea ce probabil ati auzit, dar nu aveati vreo certitudine! Pentru grupul reunit format din rezervistii din Curtea de Arges si din Campulung Muscel (solidaritatea fiind o caracteristica de baza a luptatorilor alpini), Floarea de Colt (denumita nu intamplator si Floarea Reginei, vanatorii de munte romani si nu numai, fiind luptatori regali prin insasi menirea si istoria lor) a inflorit din nou! Asadar, grupul reunit format din 51 de rezervisti din Curtea de Arges si din Campulung Muscel, marea majoritate Vanatori de Munte (cei care nu au fost la V.M., dar fac parte din grup, sunt tot munteni de-ai nostri), ni s-au pus in aplicare deciziile instantelor, astfel incat din luna martie, noi avem din nou pensiile militare de serviciu, in plata! Instantele au stabilit sa nu beneficiem doar de cuantumuri "inghetate"si de pensii neindexate precum propune stupida Lege nr. 164/2013, ci pensii de serviciu in integralitatea lor. Luptam inca pentru actualizarea lor in corelatie cu cresterea soldelor militarilor in activitate si pentru rambursarea sumelor rezultate din diferentele pensiilor actualizate in baza art. 48 din Legea nr. 164/2001 si ceea ce ne-a achitat efectiv statul roman de la 01.01.2011 pana in prezent, insa intr-un final si acesta trebuie sa se conformeze deciziilor instantelor! 
Am reusit astfel sa spargem un front de hatisuri juridice si ambuscade politice, si totul pe fondul unor intrigi din partea unor tradatori dintre cei care accidental au purtat o uniforma militara vreodata si care au negociat necinstit intereselor rezervistilor, dovada fiind sustinerea frenetica a unor lideri ai organizatiilor de rezervisti pentru Legea nr. 164/2013. Desi proclamata cu multa emfaza ca fiind o lege "reparatorie" pentru rezervistii cu pensii diminuate, in realitate legea mentionata "reintregeste" pensiile cu o mana, iar cu cealalta ia "reintregirile" inapoi, prin "inghetare" si "neindexare" timp de ani buni de zile! Este evident ca aceasta nu este nicio reparatie, ci doar o cacealma financiara de cel mai prost gust la adresa rezervistilor cu pensii diminuate, pe fondul in care conducerile organizatiilor principale de rezervisti, o sustin in mod impasibil, fara niciun fel de scrupule!
Noi am castigat un razboi si de uzura, suburban si extrem de pervers! Suntem realisti ca victoria aceasta nu ni se datoreaza doar noua! Nu am fi reusit niciodata daca nu am fi fost calauziti inca o data, de credinta noastra, de spiritul bravilor inaintasi ai Vanatorilor de Munte, dar si de o Justitie Divina - intrucat exista si o Justitie Divina in Romania, accidentala si rebela ca si noi, dar exista! 
Dedicam aceasta victorie, tuturor celor care au avut si care au spirit de militar, indiferent de generatie, de arma sau de specialitate! Armata Romaniei are din nou cale libera, avangarda si-a facut datoria! Suntem constienti ca e o un razboi atat de dispersat, incat victoria nostra nu ofera o garantie ca razboiul va fi castigat de toti cei care lupta pentru aceeasi cauza pentru care am luptat si noi, decat numai in conditii de solidaritate deplina si printr-o implicare individuala maxima a fiecaruia! Suntem in continuare alaturi de toti si va dorim acelasi succes pe care l-am avut si noi!
Semnat: Mr. (r) Olescu G.