luni, 17 iunie 2013

Prezenta la lucrarile Comisiei pentru munca si protectie sociala, d-na Caloian Monica, vicepresedinte al SCMD, ne transmite:



Astazi 17.06.2013, incepand cu ora 16.00, la Camera Deputatilor s-a desfasurat sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala avand pe ordinea de zi un singur punct: discutarea si acordarea avizului de specialitate pentru PLx-164/2013, Proiectul Legii reparatorii pentru pensionarii militari.
Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil cu 17 voturi pentru si 1 vot impotriva (reprezentantul UDMR).
Precizam ca legea se va aplica in doua etape, astfel: 
  • Incepand cu luna urmatoare publicarii legii in Monitorul Oficial va intra in vigoare prevederea in virtutea careia se va stopa procesul  “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale”declansat in urma cu cateva luni de zile la MApN;
  • Revenirea pensiilor la cuantumul lunii decembrie 2010, pentru colegii care au pierdut prin procesul de revizuire, se va face incepand cu 01.10.2013.
 Multumind tuturor deputatilor si reprezentantilor MApN care au sustinut cauza noastra, asteptam votul in plenul Camerei Deputatilor.
 
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU