vineri, 17 mai 2013

Nevoia de responsabilitate şi disciplină în cadrul SCMD

COMUNICAT AL FILIALELOR DIN ZONA DE SUD –EST
 Am fost neplăcut surprinşi de comunicatul conducerii filialei SCMD Craiova referitor la amânarea aprobării Legii reparatorii în Senatul României. Plecând de la premiza că acţiunea  domnului col.(r) Ioan Mişu Naon şi a colegilor dumnealui  a fost onestă,  se impun trei întrebări:

  • În ce calitate solicită   domnul col.(r) Ioan Mişu Naon punctul  de vedere  al tuturor filialelor,  care să fie  înaintat, culmea,  conducerii SCMD?
  • De ce nu a solicitat domnul col.(r) Ioan Mişu Naon părerea filialelor înainte de a o ruga pe doamna senator să susţină amendamentele?
  • Dacă domnul col.(r) Ioan Mişu Naon a  evaluat  impactul pe care demersul  său îl poate avea  asupra imaginii SCMD şi asupra tuturor pensionarilor militari?
Cu certitudine, prin demersul  său, col.(r) Ioan Mişu Naon a  afectat grav imaginea SCMD  în rândul tuturor pensionarilor militari şi a slăbit încrederea membrilor  în capacitatea conducerii SCMD de a le  reprezenta  interesele  pe timpul negocierilor cu reprezentanţii Guvernului sau ai Parlamentului.
Prin acţiunea sa  domnul col.(r) Ioan Mişu Naon a compromis efortul de lungă durată  depus de conducerea SCMD pentru rezolvarea cât mai urgentă a problemei pensiilor militare scăzute.
Amintesc şi situaţia jenantă de la începutul lunii martie, când, în loc să fie prezentată în Parlament, spre adoptare, Legea reparatorie elaborată în urma negocierilor dintre delegaţia SCMD şi domnul ministru Mircea Duşa, spre dezbatere, a fost  introdus un alt proiect, la elaborarea căruia  a  contribuit  şi  un grup de membri ai SCMD. În acest fel în loc să avem legea aprobată până la sfârşitul lunii martie, aşa cum a promis domnul Mircea Duşa, în numele USL-ului, s-a ajuns  la o întârziere de aproximativ două luni.  Iar  noi  ne desfăşurăm activitatea  sub presiunea timpului, care nu iartă.
Ţinând cont de toate aceste aspecte considerăm că este absolut necesar ca astfel de acţiuni pripite să înceteze. Deasemenea  este absolut necesar ca toate negocierile să fie purtate de comisia de dialog a SCMD, care are obligativitatea de a ţine cont de toate punctele de vedere primite din teritoriu. Statutar  această comisie poartă întreaga responsabilitate pentru rezultatele negocierilor purtate.
În perioada imediat următoare, domnul  col.(r) Ioan Mişu Naon este obligat să îşi asume  responsabilitatea acestui demers  care poate afecta situaţia a foarte mulţi pensionari militari. Nu domnul col.(r) Mircea Dogaru! De asemenea, acesta este obligat  să îşi ceară scuze   doamnei senator Cristiana Anghel şi să solicite din partea acesteia să îşi retragă toate amendamentele, astfel că în şedinţa Senatului din 21 mai 2013 acest proiect să primească aprobarea Senatului. Spre binele tuturor pensionarilor militari.

Vicepreşedinte coordonator Zona de Sud–Est,
Col.(r)  Remus Macovei