luni, 25 martie 2013



Marş pentru Sabina
Luni, 25 martie 2013, Liga Studenţilor din cadru Universităţii Maritime Constanţa a organizat un marş de susţinere a elevei Sabina Elena - de la  liceul”Korosi Csoma Şandor”  din Covasna, care şi-a permis să poarte o bentiţă tricoloră cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. Studenţii constănţeni, solidari cu tinerii din întreaga Românie, au declanşat această acţiune având în vedere presiunile exercitate asupra acestei eleve de către Consiliul Profesoral, Inspectoratul şcolar judeţean Covasna, dar şi din cauza ameninţărilor cu moartea primite din partea  lui Zsolt Lendvay-Simon. Celor 50 de studenţi li s-au alăturat şi 20 cadre militare în rezervă din Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala Constanţa.
Participanţii, înarmaţi cu drapele tricolore  sau având la piept banderole tricolore, s-au deplasat începând cu ora 14.00  pe itinerarul : str. Mircea cel Bătrân, b-dul.Tomis, Prefectura Constanţa. Pe platoul din faţa Prefecturii s-a intonat imnul  României şi s-a scandat:“România!România!”,”Ţinutul secuiesc, pământ românesc!’’, “ Sabina nu uita, noi suntem de partea ta!”.
În finalul acţiunii organizatorii au  înmânat reprezentatului guvernului în teritoriu, o scrisoare de susţinere a Sabinei şi prin care se solicită asigurarea  egalităţii în drepturi a cetăţenilor români de oriunde din România.
Col.(r) Remus Macovei