vineri, 12 octombrie 2012

INFORMARE


Partidul România Mare, tinând cont de faptul că are, ca şi celelate partide, numeroşi membri care sunt şi membri SCMD,  a solicitat candidaţi SCMD,  (indiferent  că sunt sau nu membri ai partidului) pe listele Partidul România Mare. În judeţul Constanţa se pot depune candidaturi pentru  toate colegiile  de senatori sau deputaţi.                                                                                                                                                                                Cei care doresc să  candideze sunt obligaţi pînă vineri, 19 octombrie 2012 ora 12.00, să îşi anunţe această intenţie. Obligaţiile celor care doresc să candideze sunt următoarele:
-   Sa pregateasca 4 dosare, care să cuprindă urmatoarele documente:
a.     Formular de înscriere
b.     Declaraţie de avere
c.      Declaraţie de interese
d.     Declaratţe pt CNSAS
e.      Copie CI/BI
f.       Chitanţa (copie xerox pt dosarele 2, 3 si 4) de plată a garanţiei de 3.500 lei la CEC, în contul pentru alegeri. În situaţia în care vor pierde în alegeri, garanţia este restituită.
- Documentele de mai sus sunt formulare tip şi vor fi puse la dispoziţie de persoanele de contact ale PRM. Dosarele vor fi pregătite până la 22.10.2012, ultima zi legală de depunere de candidaturi fiind 30.10.2012.
Rugăm  ca cei care au astfel de opţiuni să anunţe conducerea filialei SCMD – Constanţa pînă la 15 octombrie 2012.
Biroul Operativ





Propunere a Partidului Romania Mare (PRM)
de colaborare in campania de alegeri generale, 9 decembrie 2012

         
SCMD nu se va transforma niciodata in partid politic ci, eventual, intr-un model de sindicat, dedicat, prin natura pregatirii membrilor sai, recuperarii si apararii drepturilor categoriei socioprofesionale a militarilor, dar si a drepturilor natiunii romane in ansamblu, cu alte cuvinte, in entitatea coordonatoare a actiunii “Fortei a Treia”, adica a societatii civile din Romania.

Presedintele fondator al SCMD, cunoscand prea bine realitatea parlamentara, ca fost functionar public la Senat peste 5 ani, nu va candida niciodata ca deputat sau senator.
SCMD la nivel central, nu a incheiat si nu va incheia aliante politice cu nici un partid. A semnat doar, ca parte a societatii civile, un protocol de colaborare in alegeri, cu USL, in scopul recuperarii, daca USL ajunge la Guvernare, a drepturilor legitime rapite militarilor in rezerva si in retragere de regimul Basescu. Conditionarea impusa nu de SCMD sau de CNSC, ci de dl. Ponta, este ca USL sa faca dovada bunei intentii, prin masuri in favoarea SCMD si a partenerilor sai, pana in preziua declansarii campaniei electorale, data la care, daca USL nu a facut nimic din ceea ce a promis, la guvernare fiind, atat SCMD cat si partenerii din CNSC se pot considera liberi de obligatii.

Pe de alta parte, potrivit Statutului, orice membru de sindicat poate fi membru al oricarui partid si al oricarui ONG, putand candida in alegeri, iar daca ajunge deputat sau senator va fi suspendat din SCMD pe durata mandatului. Teoretic, nu avem retinere fata de nici un partid, practic insa, datorita legislatiei adoptate prin frauda impotriva noastra, suntem impotriva tuturor candidatilor PDL, UDMR, UNPR, chiar si a celor trecuti in 2012 in tabara USL. In aceste conditii, va trimitem alaturat o oferta electorala, spre instiintarea membrilor SCMD. Daca exista doritori, acestia se pot inscrie, prin intermediul presedintelui de filiala, care va transmite la Secretariatul General optiunea lor, urmand sa li se faca legatura cu persoanele de contact ale respectivului partid, in vederea depunerii candidaturii. Aceasta prima oferta (asteptam oferte similare si de la alte formatiuni, mai putin PDL, UNPR, UDMR) vine de la PRM.

Pe scurt, PRM, tinand cont de faptul ca are, ca si celelate partide, numerosi membri care sunt si membri SCMD, solicita candidati SCMD (indiferent ca sunt sau nu membri PRM) pe listele PRM, conform listei care urmeaza (facem precizarea ca D = loc de deputat iar S = loc de senator).

Obligatiile candidatilor:

I.                   Prin intermediul presedintelui de filiala, sa transmita optiunea pe e-mail, la Secretariatul General al SCMD pana duminica, 14.10.2012, inclusiv. Tot prin intermediul presedintelui filialei, va primi datele persoanelor de contact pentru colegiul in cauza.

II.                Sa pregateasca 4 dosare, care sa cuprinda urmatoarele documente:
a.     Formular de inscriere
b.     Declaratie de avere
c.      Declaratie de interese
d.     Declaratie pt CNSAS
e.      Copie CI/BI
f.       Chitanta (copie xerox pt dosarele 2, 3 si 4) de plata a garantiei de 3.500 lei la CEC, in contul pentru alegeri. In situatia in care vor pierde in alegeri, garantia este restituita.
Documentele de mai sus sunt formulare tip si vor fi puse la dispozitie de persoanele de contact ale PRM. Dosarele vor fi pregatite pana la 22.10.2012, ultima zi legala de depunere de candidaturi fiind 30.10.2012.

Daca vom primi oferte similare de la partide foste sau actuale parlamentare, cu exceptia celor déjà mentionate, vi le vom transmite.


DEPARTAMENTUL RELATII/PRESEDINTELE SCMD