marți, 8 mai 2012

Ziua eroilor sărbătorită la Tutrakan

Duminica, 6mai 2012, o delegaţie a filialelor constănţene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, au răspuns invitaţiei primăriei şi Muzeului Nţional de Istorie Tutrakan de a participa la ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia Zilei Eroilor.


Acţiunea comemorativă a avut loc la Cimitirul de onoare de la Şumenţi (Daidîr, situat la 8 km de Tutrakan) unde sunt înhumaţi militari bulgari, români, germani şi turci căzuţi în luptele din septembrie 1916.


Au participat autorităţile locale, parlamentari bulgari,veterani de război, militari bulgari activi şi în rezervă, reprezentanţi ai organizaţiilor de tradiţii militare , de tineret şi scolari.


Rezerviştii constănţeni au depus o coroană de flori în memoria miilor de militari români care s-au jertfit pe aceste meleaguri.


Pe timpul  mesei festive oferită de primăria Tutrakan rezerviştii constănţeni au avut discuţii fructuoase cu militarii activi  şi în rezervă bulgari, cu veteranii de război, dar şi cu istoricii de la Muzeul  Tutrakan stabilindu-se cîteva acţiuni concrete care să fie desfăşurate în perioada imediat următoare pentru cinstirea memoriei eroilor căzuţi pe cîmpurile de luptă ale primului război mondial.





Preşedintele SCMD-Filiala Constanţa

Col.(r) Remus Macovei