miercuri, 2 mai 2012

1 MAI LA BUCUREŞTI

Marţi , 1 mai 2012, 50 membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate- filiala Constanţa, nucleul dur al acestei organizaţii,  au renunţat la iarba verde, micii şi bere, pentru a participa în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la mitingul organizat de Consiliul Naţional al Societăţii Civile. Au înţeles că este nevoie de ei  şi au trecut  peste scepticismul celor care puneau sub semnul întrebării această acţiune, susţinînd că odată cu demiterea guvernului Ungureanu astfel de acţiuni nu îşi mai au rostul. Printre participanţi au fost  şi 3 colegii în vîrstă de peste 70 de ani- coloneii (r) Ioan Maliciuc, Frăţilă Constantin şi  Neagu Gabriel, care au făcut faţă cu brio temperaturilor de aproximativ 30 grade.
Am fost alături de colegii  din filialele SCMD din toată ţara şi împreună cu reprezentanţii sindicaliştilor din sănătate, învăţămînt,sectorul feroviar, minerit, metalurgie,diplomaţie, ai organizaţiilor de pensionari şi ale  revoluţionarilor  am fost d acord cu  necesitatea continuării acţiunilor de protest pînă la obţinerea următoarealor obiective minimale:
-          Schimbarea componenţei  parlamentului prin alegeri anticipate
-          Suspendarea şi demiterea preşedintelui României
-          Anchetarea şi  pedepsirea  celor vinovaţi de fraudele parlamentare şi  judecătoreşti, de abuzurile comise împotriva tuturor categoriilor socioprofesionale şi de vîrstă din România.
Am scandat  împotriva preşedintelui Traian Băsescu- cea mai huiduită  personalitate – dar şi împotriva Robertei Anastase, Elenei Udrea, Ancăi Boagiu, Emil Boc, Traian Igaş  şi nu în ultimul rind împotriva mafiotului reevaluat de la apărare- Gabriel Oprea.
Momentele inedite ale mitingului  au constat în:
-          Apariţia în rîndul manifestanţilor  a domnului Victor Ponta, acţiune îndelung aplaudată, dar care nu a luat cuvîntul de la tribună
-          Sosirea în piaţă a manifestanţilor care s-au deplasat pe jos, pe parcursul a 10 zile,de la Galaţi la Bucureşti,  în cadrul acţiunii “Îmi vreau România înapoi!”
-          Cea mai aplaudată personalitate a fost lt. Alexandru Gheorghe, căruia i-a fost înmînat un steag special realizat de manifestanţii gălăţeni

În cuvîntul său , preşedintele SCMD filiala Constanţa, a făcut referiri la următoarele aspecte:
-          Necesitatea continuării  acţiunilor de protest pînă la îndepărtatrea preşedintelui Traian Băsescu şi a marionetelor sale PDL-iste
-           Să nu se trateze cu trădătorii de la UNPR, care în numele  înteresului  naţional au susţinut  cu o perseverenţă deosebită guvernarea portocalie şi , care  acum se oferă să sprijine guvernarea USL,   pentru  asigurarea stabilităţii României, bineînţeles tot în numele aceluiaşi interes naţional.
-          A cerut celor prezenţi să încerce să facă o comparaţie între lt. Alexandru Gherghe- un adevărat erou, un simbol al tinerilor militari, care şi-a riscat cariera dar şi-a păstrat demnitatea- şi  Gabriel Oprea – fostul ministru al apărării naţionale a cărei carieră militară stă sub semnul ilegalităţilor flagrante şi care reprezintă pentru români  simbolul  trădătorului înăscut
-          A propus celor prezenţi ca următoarea adunare în Piaţa Victoriei să aibă loc cu ocazia ocazia revenirii României la normal- cu un preşedinte responsabil, cu un guvern şi un parlament legitim care să reprezinte cu adevărat interesele românilor.




Preşedintele SCMD-filiala Constanţa
Col.(r) Remus Macovei