marți, 24 aprilie 2012

Ziua Forţelor Terestre sărbătorită la Constanţa



Pentru cinstirea eroilor care s-au jertfit pe cîmpurile de luptă, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”a organizat cu ocazia sărbătoriri Zilei Forţelor Terestre, un ceremonial militar şi religios la monumentul eroilor Regimentului 34 Mecanizat, amplasat pe strada Traian. Garda de onoare a fost asigurată din subunităţi aparţinînd Brigăzii 9 Mecanizate”Mărăşeşti”, Academiei Navale “Mircea cel Bătrîn”, Brigăzii de Jandarmi şi ISU Constanţa.
După intonarea Imnului de Stat, de către fanfara Statului Major al Forţelor Navale, un sobor de preoţi militari a oficiat slujba religioasă.
A urmat depunerea de coroane de flori de către reprezentanţii autorităţilor locale,  marilor unităţi din garnizoana Constanţa şi asociaţiilor cadrelor în rezervă şi în retragere. Din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate coroana a fost depusă de col.(r) Remus Macovei, col.(r)Traian Ţăranu şi cpt.cdor. (r) Iacob Sorin.
Depunerea coroanei şi buchetelor de flori de către elevii Liceului “Traian” a reprezentat aspectul cel mai impresionant al întregului ceremonial, fiind răsplătit cu aplauze de întreaga asistenţă.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a fanfarei militare.





Preşedintele SCMD Filiala Constanţa,

    Col.(r) Remus Macovei