joi, 19 ianuarie 2012

Jos dictatura! - scrisoare de protest adresata prefectului judetului Constanta






SCRISOARE DE PROTEST

DOMNULE PREFECT,

          SCMD Constanţa, entitate integrată organic în viaţa socio-culturală şi economică a municipiului şi judeţului, işi exprima profunda nemulţumire faţă de situaţia în care se află majoritatea covîrşitoare a semenilor noştrii datorată, în principal, modului greşit în care au fost puse bazele sistemului social şi economic în România în perioada de după Decembrie 1989 şi pînă în ziua de azi.
Noi militarii în rezervă şi în retragere, cetăţeni oneşti  care în toate împrejurările am respectat cu sfinţenie legile statului român,vă atenţionăm asupra următoarelor aspecte:
      Nu putem permite încălcarea cu nesimţire a Constituţiei ţării, a legislaţiei europene, batjocura la care actuala Putere din România supune toate categoriile de cetăţeni, toate categoriile socio-profesionale.
           Nu mai putem accepta  practica actualului guvern de asumare a răspunderi pe legi cu un impact major asupra a milioane de români, fară o dezbatere  temeinică a acestora.
      Nu putem permite practica nesimţită de asmuţire a unor categorii sociale împotriva altor categorii sociale ca astfel, cei aflaţi la putere să poataă jefui în linişte.
            Nu dorim să fim părtaşi la jaful sistematic la care sunt supuşi cetăţenii acestei ţări, în baza unui cadru  legislativ care a permis accentuarea  polarizării societăţii în bogaţi, apăruţi peste noapte, majoritatea averilor acestora provenind din mijloace ilegale, şi milioanele de români care cutreieră lumea în speranţa unui trai mai bun sau marea majoritate a celor rămaşi în ţară care trăiesc la limita supravieţuiri.
           Nu putem să acceptăm schimbarea unor legi numai de dragul schimbării , activitatea fiind menită să  divizeze şi să incite diversele  categorii sociale.Exemplific doar cu Legea 263/2011(adoptată fraudulos) care a mărit efortul bugetar pentru asigurări sociale, a creat disensiuni între categoriile de pensionari, a scos în stradă mii de pensionari militari şi a blocat instanţele judecătoreşti din întreaga ţară. Şi care lege, culmea, nu se aplică în aspectul foarte sensibil al indexării anuale a pensiilor.
          Nu mai suportăm ca în numele unei iluzorii reforme să fie distruse  instituţii fundamentale. Sub pretextul  puneri a ceva viabil în loc, s-au distrus instituţii, s-a ridiculizat învăţămîntul, a fost distrusă armata româna şi acum, mai nou, se distruge speranţa de viaţă şi sănătate a românilor.Cum va fi posibil ca un salariat cu un salariu minim ori mediu pe economie, un pensionar, cu o modestă şi acum diminuată pensie,  să poată  beneficia decent de servicii medicale oferite prin proiectul Legii Sanatatii?
          Nu mai putem accepta numirea în funcţiile importante ale statului a unor persoane incompetente, agramate şi corupte , recomandaţi doar de carnetul de membru de  partid.
Noi, pensionarii militari, nu putem accepta desfiinţarea legii ocupaţionale pentru Sistemul Naţional de Apărare. Avem traditii militare scrise cu sînge, am aliniat sistemul pensiilor militare  la legile internaţionale  existente în domeniu şi dorim o compensare corectă a tuturor constrîngerilor, privaţiunilor, limitărilor de drepturi şi interdicţii profesionale.
         
             În aceste condiţii pentru a pune capăt acestui regim dictatorial, antinaţional şi corupt solicităm :
-         Demisia Preşedintelui României
-         Demisia Guvernului României
-         Organizarea de alegeri anticipate separate
-  Tragerea la răspundere, inclusiv penală, a miniştrilor apărării naţionale, administraţiei şi internelor şi a directoruluiSRI, ca şi a tuturor persoanelor implicate în încălcarea cu bună ştiinţă a prevederilor legale,  pe timpul procesului de recalculare şi reviizuire a pensiilor militare.
 Deasemenea vă invităm să reflectaţi cu realism la situaţia în care se află municipiul şi judeţul Constanţa, la starea de spirit a populaţiei şi ca un semn de onoare şi demnitate să vă depuneţi demisia.

Preşedintele SCMD-Filiala Constanţa
Col.(r)
         Remus Macovei