sâmbătă, 1 octombrie 2011

INFORMARE


       În ziua de 30 septembrie 2011, la sediul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanta s-a desfăşurat o conferinţă de presă, ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice.

       Acţiunea a fost organizată în colaborare cu reprezentanţii Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale – Filiala Constanţa şi ai Sindicatului Judeţean Constanţa al Pensionarilor.
Preşedintele filialei Constanţa a SCMD, Col.(r) Remus Macovei a prezentat “Apelul către pensionarii României”, punctînd următoarele probleme:
  • Toate afirmaţiile guvernanţilor prin care aceştia încearcă să justifice actuala criză a sistemului de pensii sunt false, ele fiind expresia principiului “divide et impera”
  • Adevăratele cauze ale actualului deficit al bugetului de asigurări sociale sunt deciziile eronate sau neputinţele politice ale guvernanţilor
  • Actualii guvernanţi nu au un program pe termen mediu şi lung pentru însănătoşirea sistemului de pensii, cei numiţi în funcţii fiind incompetenţi, corupţi sau specialişti în basme populare.
  • Este momentul ca pensionarii să înţeleagă că numai prin unirea tuturor categoriilor de pensionari şi acţiuni ferme de protest în faţa sediilor prefecturilor pot obliga guvernanţii să acţioneze în favoarea rezolvării corecte a problemelor pensionarilor.
       Cdor.(r)conf. dr. Pompiliu Golea a abordat din punct de vedere economic problema pensiilor din România arătînd că actualul deficit bugetar a fost cauzat de măsurile populiste luate pe timpul campaniilor electorale, pierderii a peste 560.000 locuri de muncă faţă de 2007, transferului către pilonul doi de pensii, introducerea pensionarilor din sistemul de apărare în sistemul public de pensii, taierea salariilor cu 25% şi introducerea pensiilor minime garantate. Acesta a insistat pe necesitatea dezbaterii publice a problematicii pilonului doi de pensii private, deoarece avantajele îndepărtate şi poate iluzorii ale acestuia trebuie puse în balanţă cu gaura pe care o produce la bugetul asigurărilor sociale.
       În final col.(r) Remus Macovei a anunţat participarea unei delegaţii formate din 100 sindicalişti la mitingul de protest organizat de către SCMD în ziua de 7 Octombrie 2011- Ziua muncii decente- în Bucureşti pe platoul din faţa Academiei Militare.
Biroul Operativ al SCMD- filiala Constanţa