joi, 1 septembrie 2011

Diversiuni .. de prin ziare adunate


Asociaţia “21 Decembrie 1989″ vrea să afle numărul 

pensionarilor-securişti şi a pensionarilor-activişti P.C.R


        Într-un articol apărut în Informaţia Zilei, cotidian online din Satu-Mare, se menţionează faptul că Asociaţia “21 Decembrie 1989″ a solicitat Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, în baza legii liberului acces la informaţii, numărul exact al pensionarilor foşti activişti ai PCR şi a celor proveniţi din sistemul fostei Securităţi.
        Totodată, a fost solicitată informaţia privind cuantumul total al pensiilor foştilor securişti şi activişti P.C.R. precum şi al sumelor alocate de la bugetul de stat pentru plata lor.
Anunţul a fost făcut de liderul asociaţiei, Teodor Mărieş. “Fostul activ al PCR număra în decembrie 1989 peste 270.000 de persoane în structurile de la nivel central, judeţean, orăşenesc, comunal şi sătesc.
”Luau bani pe ceea ce vorbeau, nu pe ceea ce munceau.Ei nu merită pensiile fabuloase pe care le au, pentru că nu au produs nimic, decât teamă şi teroare în rândul poporului român”, a spus Mărieş.
        De asemenea, în adresa transmisă de Asociaţia 21 Decembrie 1989 Casei Naţionale de Pensii se solicită informaţii şi despre numărul şi pensiile acelor pensionari proveniţi din sistemul fostei Securităţi, precum şi din activele fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România (UGSR), din structurile de comandă ale ministerelor de Interne şi Apărării şi din rândul fostelor structuri de conducere ale întreprinderilor şi instituţiilor socialiste, numiţi politic de fosta conducere a PCR.
Potrivit lui Mărieş, foştii ofiţeri din structurile de comandă de la acea vreme sunt responsabili pentru faptul că s-a tras în populaţie şi pentru victimele înregistrate atât în zilele de 16-21 decembrie 1989, cât şi pentru cele de după 22 decembrie.
        “Dacă tot suntem noi revoluţionarii acuzaţi că mâncăm banii statului (…), avem şi noi această problemă (…) Dorim şi noi să ştim câţi pensionari de acest tip avem în România, (…) care beneficiază de aceste pensii speciale”, a concluzionat Teodor Mărieş, arătând că aceste pensii sunt în plată prin sistemul de pensii de stat, civile, al Ministerului de Interne şi al MApN.
Sursa-InfoMondo Militar

Presedintele SCMD Filiala 1 Constanta
Col.(r) Remus Macovei

PS.
Scopul diversiunii este evident:
-dezbinarea diferitelor categorii de pensionari militari
- opunere revoluţionari - militari în rezervă
- sporirea aversiunii societăţii civile împotrina revoluţionarilor dar şi a pensionarilor militarilor
În timp ce aceste categorii se confruntă, actualii guvernanţi îşi văd în continuare doar de propriile interese.