joi, 28 iulie 2011

COMUNICAT DE PRESA

     La începutul acestei săptămîni încă 38 de decizii de pensionare recalculate, ale pensionarilor militari membri  SCMD- filiala Constanţa, emise de către M.Ap.N.şi MAI în baza HG nr. 735/2011, au fost anulate de Tribunalul Constanţa.  Astfel  numărul  total al acţiunilor admise de instanţa constănţeană  a  ajuns   la  un număr de 330. Hotărârile vor fi  atacate cu recurs de reprezentanţii  celor două ministere dar suntem  încrezători că cererile noastre, absolut legale, vor avea cîştig de cauză.
     În ultima perioadă de timp,  27 membri ai SCMD , aparţinînd M.Ap.N, au primit decizii de pensionare revizuite, 20 dintre aceştia înaintînd contestaţii în termenul legal . Având în vedere că  termenul de 45 zile, în care contestaţiile trebuiau să fie rezolvate a trecut de mult, comisia de contestaţii a M.Ap.N. neîndeplinindu-şi îndatoririle legale , aceştia au formulat, începînd de 25 iulie 2011,  acţiuni în instanţă pentru anularea deciziilor de revizuire emise conform OUG. Nr. 1/2011
     Deasemenea membri SCMD – filiala Constanţa, au demarat acţiunea de solicitare de la casele de pensii sectoriale, a unor adeverinţe legal  întocmite,  privind veniturile obţinute în perioada cât au fost cadre active ale M.Ap.N., MAI şi SRI., scopul acestei acţiuni fiind asigurarea posibilităţii ca fiecare  pensionar militar să-şi poată verifica  corectitudinea deciziilor de pensionare revizuite  care vor fi emise  în perioada următoare.


Preşedintele SCMD –Filiala Constanţa
Col.(r) Remus Macovei