vineri, 17 decembrie 2010

NICI VISCOLUL NU NE-A OPRIT SĂ PROTESTĂM !


         Pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, în pofida viscolului puternic şi a temperaturii de -5 grade,  72 membri ai S.C.M.D.- Filiala 1 Constanţa au protestat împotriva abuzurilor guvernului în procesul de recalculare a pensiilor.
         În cuvîntul său, preşedintele filialei constănţene a făcut referiri la următoarele probleme:
-       În decembrie 1989 mii de constănţeni scandau Armata e cu noi!”, la fel ca alte sute de mii de românii din întrega ţară, a căror singură speranţă în rezolvarea situaţiei dificile prin care trecea România o reprezentau militarii;victoria revoluţiei a fost posibilă şi cu sutele de morţi şi răniţi dintre militari.
-         În perioada următoare Armata a devedit vîrful de lance al integrării euro-atlantice a României, mii de militari dobrogeni-din marină, trupele de uscat şi aviaţie, aducându-şi un aport important la realizarea acestui obiectiv strategic al României.
-         Atunci militarii români erau respectaţi, erau cetaţeni demni ai acestei ţări.
-         A urmat restructurarea Armatei Române, mii de militari fiind disponibilizaţi: acestora li s-a acordat o pensie militară, acordată după criteiile şi principiile care reglementează această activitate în ţările membre NATO – singura deosebire constând în cuantumul pensiei, care era de şese la zece ori mai mic la militarii români, faţă de colegii din această alianţă.
-         Odată cu venirea la putere a PDL s-a terminat cu liniştea românilor, sub pretextul reformării statului român, gaşca potocalie beneficiind în interes personal de resursele din ce în ce mai limitate ale statului român.
-         Un obiectiv declarat al domnului Boc la constituit desfiinţarea pensiilor nesimţite din sistemul militar.
-         Cu încălcarea unor legi în vigoare se stabileşte obligativitatea prezentării de către pensionarii militari, în vederea recalculării pensiilor, a adeverinţelor de salarizare care vor fie liberate de CMZ(CMJ)- uri şi a unor cereri prin care să solicite diminuarea pensiilor.
-         La momentul acesta în întreaga ţară s-au eliberat adeverinţe pentru militarii din M.Ap.N.şi MAI ( pentru cei din Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie);   celor din din Poliţie şi SRI  încă nu a demarat acest process.
-         Eliberarea adeverinţelor vine în contradicţie cu Senţinţele judecătoreşti ale Curţii de apel Cluj, de suspendare şi anulare a H.G..nr.735.
-         Deoarece aceste adeverinţe prin conţinutul lor complet eronat, reprezintă adevărate falsuri s-a solicitat încetarea activităţii, în cazul în care acest lucru nu se va întîmpla urmând ca toţi cei vinovaţi să răspundă în faţa justiţiei.

         Pe timpul protestului s-au scandat lozinci împotriva Preşedintelui Românie (Pleacă tu din ţară, fiinţă extraordinară!), a Primului-ministru, a ministrului apărării naţionale (Ruşine, ruşine să vă fie!, Hoţii, hoţii! şi Jos guvernul Boc!)  a F.M.I. ( Afară, afară din ţară, cu ciuma mondială!)., dar şi NU UITAŢI !  ARMATA A FOST CU VOI !
         În încheiere, prin intermediul subprefectului judeţului Constanţa, membrii SCMD- Filiala Constanţa au înaintat următorul protest :


DOMNULE PRIM – MINISTRU EMIL BOC,

            Pensionarii din S.C.M.D. Filiala 1 Constanta,  ne adresăm încă o dată dumneavoastră pentru a vă reţine atenţia asupra caracterului ilegal şi complet abuziv al acţiunii de recalculare a pensiilor militare şi a pensiilor celorlalte categorii de pensionari din structurile de apărare, siguranţă naţională şi ordine publică, acţiune al cărei principal iniţiator şi susţinător sunteţi împreună cu Preşedintele României, dl. Traian Băsescu.
            Toată această acţiune, declanşată prin Legea 119/2010 si H.G. 735/2010, este abuzivă şi profund ilegală prin prisma dreptului statelor membre NATO, a dreptului european şi internaţional. Nu are o fundamentare economică şi socială reală şi se bazează pe un lanţ de neadevăruri pe care personal le-aţi promovat, cu obstinaţie şi fără cel mai mic efort de a cunoaşte şi a înţelege argumentele raţionale şi legale ale adevăraţilor specialişti în drept şi asigurări sociale.
Ne-ati minţit permanent, nu numai pe noi ci şi pe ceilalţi pensionari şi, conştient sau nu, prin acţiunile dumneavoastră şi ale celorlalţi miniştri din Guvernul României, aţi reuşit să creaţi false contradicţii de interese între diferitele categorii sociale şi profesionale.
Aţi minţit atunci când aţi spus că avem pensii nesimţite şi aţi dat câteva exemple, despre care ştiaţi foarte bine că sunt excepţii şi nu aveau legătura cu  marea masă a pensiilor militare, a căror medie nu depăşeşte 1.700 lei şi abia asigură necesarul de trai celor care timp de 30 – 40 de ani au muncit nenormat şi au suportat greutăţi, privaţiuni şi îngrădirea exercitării unor drepturi cetăţeneşti care, şi atunci şi acum, sunt considerate a fi drepturi fundamentale ale omului.
Aţi minţit când aţi spus, fără a avea un studiu de impact al măsurilor iniţiate pentru reformarea sistemului de pensii, ca prin recalcularea pensiilor militare se vor obţine economii  anuale de la 500 la 800 de milioane de euro. Câtă precizie ! În realitate, nici acum nu ştiţi ce economie se poate realiza şi, oricum, este un element de iniţiere în studiul ştiinţelor economice, faptul că o măsură de reducere a veniturilor, deci de scădere a consumului, duce în mod obligatoriu la recesiune şi nu la dezvoltare economică.
Aţi continuat să minţiţi când aţi făcut din reducerea şi recalcularea pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale, principala cale pentru echilibrarea bugetului de stat şi, în acelaşi timp aţi permis şi girat prin funcţia dumneavoastră cheltuieli pentru proiecte mărunte şi cel puţin discutabile pe vreme de criză, achiziţii  desuete pentru ministere şi alte cheltuieli  pe şpăgi,  bonusuri sau prime de vacanţă pentru camarila politică. Ne-aţi cerut solidaritate dar nici dumneavoastră şi nici funcţionarii guvernamentali şi din administraţia centrală nu v-aţi solidarizat cu noi ci numai cu politicienii din arcul puterii şi cu clientela lor politică. Toti aceştia reuşind să-şi crească veniturile, în timp ce marea masă a populaţiei săraceşte continuu.
Ne-aţi minţit şi atunci când ne-aşi promis că pensiile mai mici nu vor fi afectate de recalculare, i-aţi minţit pe toţi românii că greutăţile pe care trebuie să le suporte sunt temporare şi cauzate de criza cand, în realitate, cea mai mare parte a răului pe care-l trăim vedem că se prelungeşte pe termen ce nu poate fi prevăzut şi se datorează incompetenţei guvernului pe care-l conduceţi. Aşa cum apreciază tot mai mulţi specialisti, inclusiv specialiştii şi politicienii străini, cu reputaţie internaţională, a căror obiectivitate nu poate fi pusă la indoială, Dumneavoastră şi ceilalţi guvernanţi conduceţi ţara după bunul plac, vă situaţi prin tot ceea ce faceţi deasupra constituţiei şi a legilor ţari, şi vă amăgiţi singuri că lucrurile merg bine, practic, trăiţi într-o Românie paralelă cu cea reală.
         Noi, pensionarii militari alături de tot mai mulţi dintre români, suntem convinşi ca drumul pe care ne conduceţi este unul total greşit şi, să fiţi sigur, domnule Prim – Ministru, că va trebui să răspundeţi pentru ceea ce faceţi nu numai politic, nu numai la alegerile viitoare ci şi în faţa legii.
         S.C.M.D. şi fiecare dintre pensionarii a căror pensie va fi recalculată ilegal şi abuziv, vom da în judecată nu numai instituţiile statului care se fac vinovate de acest lucru ci, vă vom acţiona personal în instanţă, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi miniştri sau conducători de instituţii, responsabili de emiterea şi punerea în aplicare a H.G. 735 şi a ordinelor şi instrucţiunilor de aplicare a acesteia.


      
            Filiala 1 Constanţa mulţumeşte tuturor membrilor filialelor din Călăraşi, Galaţi, Feteşti şi Tulcea, precum şi pensionarilor militari din Medgidia, care nu au putut participa alături de noi la această acţiune din cauza vremii nefavorabile.
Biroul Operativ S.C.M.D. - Filiala 1 Constanţa