duminică, 31 octombrie 2010

SFÎNTA MARE NERUŞINARE

Anul acesta ziua de 25octombrie a fost o zi foarte tristă. Cu această ocazie actualii guvernanţi, cu un cinism ieşit din comun, fără ruşine, au sfidat Armata Română.
Singurul şef mafiot dintr-o ţară europeană, membră NATO, devenit ministru al apărării, le-a oferit Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu şi Primului ministrul, domnul Emil Boc,   cea mai înalta distincţie militară - emblema “Onoarea Armatei Române”.
 

Obedientul şi nevrednicul ministrul a arătat în alocuţiunile rostite cu această ocazie, la Cercul Militar Naţional şi la sediul M.Ap.N, că acordarea acestor înalte distincţii reprezintă o mare onoare pentru Armata Română.


Dacă plutonierului Vasile Zbâncă,plutonierului Radu Pavel, sergentului Daniel Porumb şi fruntaşului Sandu Zoltan Balogh, toţi răniţi pe timpul acţiunilor din Afganistan, acordarea acestei înalte distincţie pentru  “înalta competenţă profesională,curajul, spiritul de sacrificiu, dăruirea şi iniţiativa dovedită în îndeplinirea misiunilor de luptă încredinţate” constituie un act de normalitate, în cazul celor doi demnitari lucrurile se schimbă.
Regulamentul de acordare a cestei distincţii prevede că propunerile pentru acordarea Emblemei de Onoare a Armatei României sunt înaintate ministrului apărării de secretarii de stat, şeful Statului Major General şi şefii celorlalte structuri centrale ale ministerului la propunerile ierarhice ale şefilor/comandanţilor structurilor subordonate. Oare cine a făcut aceste propuneri? Eu sunt convins că iniţiativa aparţine slugarnicului ministru al apărării, în mintea căruia , cei doi au contribuit substanţial la ridicarea prestigiului Armatei Române prin:
    -     nealocarea de la  buget  a unui procent de 2,38%, conform acordului cu NATO.
-         înzestrarea necorespunzatoare a armatei de regulă cu tehnica second hand, ( niciodata în istoria ei , armata română nu a desfăşurat acţiuni de luptă, ca acum în Afganistan, cu tehnică de luptă”pusă la dispozţie” de un aliat)
-         reducerea soldelor cu 25%
-         limitarea dreptului militarilor pensionari la muncă, prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul
-         batjocorirea pensionarilor militari, care sunt obligaţi să-şi ceară singuri recalcularea/scăderea pensiilor şi asmuţirea populaţiei împotriva acestora, din cauza pensiilor nesimţite pe care le primesc.
Au existat voci conform cărora această rusine a armatei, generalul cu patru stele Gabriel Oprea, ar fi jucat bine, măgulindu-i pe cei doi demnitari şi făcându-i astfel mai atenţi la dolenţele militarilor. Nimic mai fals. Acestora le amintesc faptul că onoarea presupune integritate morală,probitate, corectitudine, demnitate şi că drepturile noastre sunt consfinţite în legi, iar respectarea legilor este obligatorie pentru toţi cetăţenii acestei ţări.
Celor doi demnitari le recomand maxima lui N. Iorga” Linguşirea este plata anticipată a trădării care ţi se pregăteşte!”, iar imoralul ministru al apărării are o vastă experienţă în acest domeniu.
Dovedind necunoaşterea , sau poate neluarea în seamă a realităţii, acelaşi ministru îl asigura pe preşedintele României. că are “ onoarea şi respectul Armatei Române”.
Nimic mai fals. Exact în acelaşi timp cu ceremonia desfăşurată la sediul M.Ap.N, în apropierea Palatului Cotroceni, 3.000 de militari în rezervă şi în retragere protestau pentru încetarea încălcării Constituţiei de către reprezentanţii  Preşedinţiei, Guvernului şi ai actualei majorităţi parlamentare.
Cine erau aceşti nesimţiţi? Erau exact cei lăudaţi de Emil Boc “Să nu uităm că democraţia românească de astăzi- chiar dacă este tînără de 20 de ani- există şi datorită faptului că armata română a fost alături de popor, alături de idealurile democratice ale ţării.Şi nu în ultimul rînd armata română este acelaşi factor de consolidare a prestigiului Romîniei în relaţiile internaţionale”
Este un adevăr de necontestat. Noi, cei de la Palatul Cotroceni, am asigurat victoria revoluţiei.Tot  noi, prin competenţa şi dăruirea noastră am asigurat integrarea României în NATO şi am reprezentat cu cinste Armata Română în misiuni internaţionale. Amintirile legate de aceste momente sunt bunurile cele mai de preţ ale noastre şi le păstrăm cu sfinţenie.
Noi, cei care am protestat la Cotroceni nu am “ajuns din întîmplare la uniforma militară şi la gradele militare” aşa cum ne acuza un oarecare general cu patru stele, pe numele lui Mihai Iliescu. Oprea, Onţanu şi Iordănescu, acompaniaţi de fanfaroni ca Cristian Diaconescu, Marian Sîrbu şi Eugen Nicolicea, care poartă fără nici o ruşine şi se mîndresc cu ţinuta militară şi cu gradele obţinute pe cai numai de ei ştiute, sunt  impostori, care  speră să  obţină capitalului elctoral necesar accederii în funcţii importante ale statului român.
Noi,cei care am protestat la Palatul Cotroceni, nu am încercat să destabilizăm ordinea publică şi să dezonorăm haina militară. Acţionînd ca cetăţeni loiali ai României, după ce demersurile noastre nu au fost luate în seamă de cei în drept să le rezolve, am actionat pentru a stopa răul pe cale de a se produce - încălcrea fără nici o reţinere a prevederilor legilor în vigoare, inclusiv a Constituţiei, de cei aflaţi vremelnic la putere.
Am scandat: „Jos mafia,” „ Hoţii!” „ Nesimţiţii!,”  „ Ruşine, ruşine să vă fie!”, „ Să se ducă unde vor,Băsescu, Oprea şi gaşca lor!”  „ Anastase judecată!” dar şi vehementul şi controversatul”Ieşi afară, javră ordinară!”

 

Aşa am gîndit cei 3.000 de pensionari, aşa  am scandat şi nu ne este ruşine.
Ruşine ar trebui să-i fie generalului Mihai Iliescu care ne dă  lecţii de „ civism” şi „verticalitate”.
Obedientul general poate în cel mai bun caz să ne dea o lecţie de „verticalitatea cocoşatului”, avînd în vedere faptul că a reuşit să-l dezguste , inclusiv pe fostul ministrul al apararii naţionale, Ioan Mircea Paşcu, prin osanalele ridicate actualului guvern, pentru grija cu care tratează problemele armatei.
Îi mai aduc aminte acestui ruşinos general că noi, cei de la Palatul Cotroceni, nu ne-am exprimat niciodată bucuria şi onoarea de a ne întîlni cu cei care ne încalcă onoarea şi demnitatea, nici nu i-am asigurat pe aceştia de cele mai alese sentimente şi în mod deosebit nu am solicitat niciodată, nimănui, aprobarea pentrua ne înainta revendicările legitime.
Întocmai ca în decembrie 1989 generalul Mihai Iliescu - preşedintele ANCMRR şi generalul Tiberiu Lopăţică- preşedintele ANCMRR din STS se delimitează de acţiunile  destabilizatoare ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Să fi uitat aşa repede cei doi faptul că în 21 decembrie 1989 în toate unităţile militare aveau loc mitinguri de condamnare ale huliganilor care destabilizau ţara, iar a doua zi aceştia reuşeau doborîrea dictaturii? Ar fi păcat, pentru că astfel vor ajunge în postura fostului demnitar comunist Postelnicu,care recunoştea că a fost un dobitoc.
Tot în această zi sfîntă pentru militari a avut loc sfinţirea monumentului dedicat în mod deosebit militarilor care au căzut în misiuni internaţionale. Am văzut cu această ocazie politicieni şi militari,care au depus coroane de flori şi au rostit cuvîntări patriotarde, uitînd că ei sunt vinovaţi de înzestrarea necorespunzătoare a armatei. Sunt convins că aceştia, cu totă pioşenia afişată, se gîndeau deja la viitoare afaceri pe seama bugetului destinat armatei.
A fost o zi tristă, în care s-au confruntat nesimţirea şi aroganţa unui grup minoritar aflat în funcţii importante şi bunul simţ al marii majorităţi a militarilor, aşa numita“mare mută”, care a refuzat pentru prima dată să mai fie mută.


Un comentariu:

  1. Obedientul gl.Iliescu are o atitudine de slugarnic, de un simplu aghiotant si o javra cu doua fetze:pe de o parte ii lauda pe acesti MACELARI care arunca cu noroi peste pensionarii militari iar pe de alta parte ii da in judecata, chiar vrea sa ajunga si la CEDO.Un demagog conduce cea mai importanta asociatie militara(ANCMRR).Sa-ti fie rusine JEGULEEE....

    RăspundețiȘtergere