luni, 20 septembrie 2010

COMUNICAT

     Luni, 20 septembrie 2010, între orele 14.00- 16.00, Sindicatul National al Poliţiştilor şi Personalului Contractant-Filiala Constanţa a organizat un miting de protest în faţa prefecturii Constanţa.

     Ajunşi în pragul disperării din cauza nesiguranţei locurilor de muncă, dar şi de nivelul necorespunzator al salarizarii, poliţişti constanţeni au solicitat rezolvarea următoarelor probleme: drepturi salariale, revizuirea planului de disponibilizare a cadrelor din M.A.I., eliminarea practicii de muncă neplătită, modificarea urgentă a legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului.
     Acţiunea celor 400 poliţişti a fost susţinută de aproximativ 1500 sindicalişti din administraţia publică, sănătate, agricultură.La mitingul de protest a participat şi un detaşament format din sindicalişti ai S.C.M.D.- Filiala Constanţa, mare parte din aceştia lucrând pînă nu de mult în structuri ale  M.A.I.

       În cuvîntul său, preşedintele filialei constănţene a S.C.M.D., col.(r) Remus Macovei a arătat că pensionarii militari sunt onoraţi să participe la acest miting şi că aceştia sprijină toate demersurile legale pentru rezolvarea gravelor probleme cu care se confruntă poliţişti.

      Actualii guvernanţi ne-au promis că vom trai bine, dar din păcate dacă ei o duc din ce în ce mai bine, majoritatea românilor o duce din ce în ce mai rău. În aceste condiţii singura soluţie o reprezintă desfăşurarea unor acţiuni de protest ferme, în deplină unitate a tuturor categoriilor sociale. Să nu ne fie frică, în 1989 românii au doborît o dictatură, acum ar trebui să fie mult mai uşor, cu nişte diletanţi în ale guvernării. În încheiere acesta a arătat că se poate conta pe sindicaliştii militarii în lupta pentru la revenirea la normal a României.
     Mitingul s-a încheiat cu înmînarea reprezentantului prefecturii a unei scrisori de protes către guvernul României.
Biroul Operativ Filiala 1 Constanţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu