luni, 5 iulie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

     Sâmbătă,3 iulie a.c., a avut loc adunarea generală a membrilor Filialei nr.1 Constanţa a S.C.M.D.
In cadrul acestei activitati,au fost discutate aspecte de interes privind:
- acţiunile desfăşurate de Filiala 1 Constanţa în perioada aprilie-iunie 2010;
- situaţia evidentei membrilor a Filialei 1 Constanţa;
- desfăşurarea şi concluziile şedintei Consiliului Naţional al Reprezentanţilor S.C.M.D. din 26.06.2010 de la Alba Iulia;
- măsuri ce se impun ca urmare a intrării în vigoare a legii privind recalcularea pensiilor speciale.
     Pe lângă aspectele analizate, membrii Filialei 1 Constanţa au adresat mulţumiri parlamentarilor constănţeni care au susţinut cererile legitime ale cadrelor militare în rezervă şi retragere din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pe timpul dezbaterilor în comisii sau în plenul celor două camere ale Parlamentului a proiectului de lege referitor la sistemul unitar de pensii, precum şi a moţiunii de cenzură din 7 iunie 2010.
     Pensionarii militari au salutat modul în care militarii din Armată, Poliţie, Jandarmerie şi unităţile de Pompieri au acţionat la recentele inundaţii, pentru salvarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor materiale, demonstrând că deşi le-au fost tăiate soldele, nu le-au fost afectate omenia, solidaritatea şi spiritul de sacrificiu.
     Pensionarii militari atenţionează încă odată actualii guvernanţi că s-au aflat într-o eroare profundă atunci când au încercat să inducă opiniei publice ideea că aceste instituţii sunt inutile şi doar consumă marii sume din banii publici.
     Totodată, în cadrul adunării generale s-a hotărât continuarea acţiunilor de protest specifice luptei sindicale faţă de recenta decizie a Curţii Constituţionale a României (C.C.R.), inclusiv prin acţiuni în justiţie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

S.C.M.D.
Preşedintele Filiala 1 Constanţa
Col.(R) Remus Macovei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu