sâmbătă, 12 iunie 2010

INFORMARE

      
Vineri, 11 iunie 2010, reprezentanţii S.C.M.D.- Filiala 1 Constanţa,au participat alaturi de sindicaliştii constănţeni - profesori, asistenţi medicali, poliţişti, angajaţi ai Portului Constanţa - la pichetarea sediului organizaţiei judeţene a P.D.-L.
       Cei peste 300 de participanţi, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, au solicitat parlamentarilor P.D.-L. să voteze în favoarea moţiunii de cenzură şi demisia guvernului Boc.
S-a pastrat un moment de reculegere în memoria unui pensionar în vîrstă de 87 ani, din Năvodari, care la aflarea veştii privind reducerea pensiei s-a sinucis.
       Parte din manifestanţi au aruncat cu ouă în clădirea în care se află sediul P.D.-L.
       Delegaţia formată din reprezentanţii sindicaliştilor au înmînat parlamentarilor P.D.-L. scrisori cu doleanţele lor şi pe timpul a aproximativ 45 minute au purtat discuţii încercând să-i determine pe parlamentari să voteze moţiunea de cenzură.
       Sindicaliştii au reproşat în principal guvernului lipsa dialogului, fapt care a dus la actuala stare conflictuală.
Col.(r) Remus Macovei, preşedintele S.C.M.D.- Filiala 1 Constanţa, a arătat că pensionarii şi-au pierdut încrederea în actualii guvernanţi, care una au promis în campania electorală - creerea de locuri de muncă, salarii şi pensii decente, reducerea drastică a cheltuielilor bugetare - şi odată ajunşi la putere şi-au văzut doar de propriile interese. Acesta a cerut ca  primul ministru să respecte opiniile juriştilor români şi europeni, referitoare la caracterul ilegal al măsurii de reducere a pensiilor, pentru a evita zeci de mii de procese.
       Cdor.(r) Ioan Toma - vicpreşedinte  S.C.M.D.- Filiala 1 Constanţa, a subliniat necesitatea respectării înţelegerilor cu NATO, inclusiv în ceea ce priveşte pensiile militare, şi  şi-a manifestat nemulţumirea faţă de intenţia guvernului de a achiziţiona avioane F16- second hand.


       În final parlamentarii au promis transmiterea tuturor doleanţelor conducerii partidului, dar şi o mai mare deschidere pentru rezolvarea problemeleor care vor apare pe plan local. Deoarece ei consideră că soluţiile propuse de guvern sunt singurele în măsură să scoată ţara din criză vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

Biroul Operativ  S.C.M.D.- Filiala 1 Constanţa

Un comentariu:

  1. DOMNE PRESIDENT,
    CINE-I PERSONAJUL AISTA DIN PRIMA POZA DIN FLANCUL DREPT? PARE A FI UN EXTRATERESTRU,MAI DEGRABA HANDICAPAT-PSIHOPAT CU PATALAMA LA BRACINAR CE VA FACE DE RAS FUNDATIA HANDICAPATILOR DISPONIBILIZATI DE BASE. IA INTREBA-L CE PENSIE NESIMTITA ARE? DE 3.989 LEI NOI SI INCA SE MAI PLANGE CE N-ARE CE MANCA,CE BEA SI CU CE SE IMBRACA,SI MAI INTREBA-L SI CU CE-SI INTRETINE LUXOASA MASINA 4X4 FACUTA CADOU DE MULTIPRIETENUL SAU T.CU CARE A FACUT AFACERI PE VREMEA CAND ERA UN AMARAT COMANDANT DE BATALION LA KOKO DE'L CITY. TRAIM O MARE DRAMA,PACAT DE SANGELE VARSAT!LA BUNA VEDERE.

    RăspundețiȘtergere